Vittskövle IF´s första klubbstuga

Vittskövle IF´s första klubbstuga

Den här lilla stugan är väl inget man direkt förknippar med fotboll, men det är faktiskt Vittskövle IF´s första klubbstuga. Den var belägen en bit söder om själva samhället, på en plats som kallas för Tegelhagen. Byggnaden hade tidigare varit ateljé åt skulptören Ivar Johansson och skänkts till föreningen av Rudolf Stjernswärd på Vittskövle gods.

I början av 1950-talet när föreningen flyttade verksamheten till Möllekullen, som är dess nuvarande plats, följde klubbstugan med. Bilden är tagen i samband med detta, eller möjligen något efteråt. Den gamla stugan användes ända fram till 1970-talet och var inte direkt känd för sin komfort och bekvämlighet, oavsett väder och årstid så var det kalldusch under bar himmel som gällde.

Det kanske skall nämnas att Vittskövle IF bildades 1921 av några arbetare på Vittskövle Gods. Förutom fotboll har det även funnits gymnastik, bordtennis och innebandy på programmet. Några större framgångar har föreningen aldrig haft, men att det har hänt en del inom den svenska idrottsrörelsen under åren, är denna bild ett litet charmigt bevis på.
Okänd fotograf.

Om H Johan Lundin

Uppväxt vid den skånska ostkusten. Bosatt sedan många år i Majorna, Göteborg. www.instagram.com/hjohanlundin www.majornasbryggeri.se www.majorna.nu www.23seconds.org www.gbghistoria.wordpress.com www.svunnentid.wordpress.com www.facebook.com/gamlamajgrabbar www.facebook.com/majorna.nu www.facebook.com/majornasbryggeri
Bild | Det här inlägget postades i 1950-tal, Fotboll, Gärds härad, Historia, Idrott, Skåne, Vittskövle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s