Taxibilar på Stortorget i Hässlehom

Taxibilar på Stortorget i Hässlehom

Året är 1938 och vi har hamnat framför stadshotellet på Stortorget i Hässlehom. Det vackra hotellet invigdes på nyårsdagen 1914 i samband med att den unga staden fick sina stadsrättigheter. På bilden ser vi också en rad taxibilar som står uppställda i väntan på körningar. De ståtliga bilarna är alla av olika märken: den första är en Dodge och ägdes av Axel Viberg. Nästa är en Volvo som tillhörde Teon Pålsson, följd av A.B. Nilssons Graham, Agne Nilssons Renault och Helge Nilssons Chevrolet. Bussen bakom är förmodligen en Volvo och kallades för Teon Pålssons turistbuss, eller Hässleholms turisttrafik som det står på bussens sida. Denne Pålsson hade förövrigt även trafikverksamhet i Tyringe.
Notera också den den lilla charmiga bilstationen i mitten, den lär vara byggd 1932. Ytterligare en bit bort skymtar man även stadens telefonkiosk och på bottenplan i Stadshotellets byggnad, Hånells bokhandel.
Fotografiet är taget av Wilma Piil från Hässleholm och förvaras i Västra Göinge Hembygdsförening.

Om H Johan Lundin

Uppväxt vid den skånska ostkusten. Bosatt sedan många år i Majorna, Göteborg. www.instagram.com/hjohanlundin www.majornasbryggeri.se www.majorna.nu www.23seconds.org www.gbghistoria.wordpress.com www.svunnentid.wordpress.com www.facebook.com/gamlamajgrabbar www.facebook.com/majorna.nu www.facebook.com/majornasbryggeri
Bild | Det här inlägget postades i 1930-tal, Fordon, Hässleholm, Historia, Skåne, Västra Göinge härad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s