Segesholms skola

Segesholmskola Sandin 274

Segesholms skola i Vittskövle socken

Vi befinner oss inne i skolhuset i Segesholm i början av 1900-talet, möjligen år 1912 eller 1913. Kvinnan till höger är förmodligen Hilda Henricsson som var småskolelärarinna under kortare period på orten. Möjligen är det hennes kollega Herta Fredriksson som sitter bredvid. Men kan också vara en bekant.

Mannen bakom kameran heter Sigfrid Sandin och var skollärare i Ripa. Han var ogift och hade fotografering som ett av sina stora fritidsnöjen. Vad han hade för ärende i Segesholm denna dag förtäljer inte historien. Men han tog i alla fall ytterligare någon bild på de båda unga kvinnorna.

Text: H Johan Lundin
Foto: Sigrid Sandin
Fotokälla: Efter glasnegativ från S:ta Annas Gille

Om H Johan Lundin

Uppväxt vid den skånska ostkusten. Bosatt sedan många år i Majorna, Göteborg. www.instagram.com/hjohanlundin www.majornasbryggeri.se www.majorna.nu www.23seconds.org www.gbghistoria.wordpress.com www.svunnentid.wordpress.com www.facebook.com/gamlamajgrabbar www.facebook.com/majorna.nu www.facebook.com/majornasbryggeri
Det här inlägget postades i 1910-tal, Gärds härad, Historia, Skåne, Skolor, Vittskövle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s