Om

FRÅN EN SVUNNEN TID

Jag hade den stora glädjen att få växa upp i den lilla charmiga byn Yngsjö, i östra Skåne. Det är nu många år sedan jag flyttade därifrån, men mitt intresse för bygdens natur och historia är fortfarande lika brinnande.  ”Från en svunnen tid” är en blogg som geografiskt tar ett lite vidare grepp. Här postar jag bilder, tankar och kommentarer från hela östra Skåne.
Skulle du finna något felaktigt eller någon bild som du tycker är olämplig att publicera, hör då gärna av dig så hittar vi säkert någon bra lösning.

Jag bor sedan många år i Göteborg och är mycket aktiv och engagerad i stadsdelen Majorna. Besök gärna min sida: www.majorna.nu som bland annat innehåller en stor mängd historiska artiklar. Du kan också besöka min andra blogg med samma namn och upplägg som denna, men med fokus på Göteborgsregionen och dess historia www.gbghistoria.wordpress.com

Johan Lundin  Göteborg, 28 Oktober 2013

7 kommentarer till Om

 1. Kristofer georgii skriver:

  Hej!
  Den andre mannen från höger på fotot av ekenabbens vaktstyrka heter Arvid Johannesson och var min mormors far.

 2. Mats Pettersson skriver:

  HEJ! Vi är ett tryckeri som ska ge ut almanacka med gamla Tollarpsmotiv. Har du möjligen ”Lokputsare Dahlqvist och hans arbetskollegor på Tollarps mekaniska verkstad-bilden” som vi kan använda till denna? Högupplöst? Även andra bilder fr Tollarp är av intresse.
  mvh

  • Johan Lundin skriver:

   Vad trevligt. Jag ska kolla i gömmorna, men jag tror tyvärr inte jag kan hjälpa er. Prova annars att kontakta Länsmuseet i Kristianstad.

 3. Iréne skriver:

  Hej Johan! Trevligt att vi hittat varandra på WordPress. Jag har flera bloggar, bl.a en fotoblogg, om du är intresserad:
  https://irenewaltonfoto.wordpress.com/

  olika sorters foton…

  • Johan Lundin skriver:

   Hej Irene. Trevligt att du hittade hit. Försöker hålla bloggen någorlunda uppdaterad, men det finns mycket annat där ute som sysselsätter mig 🙂

   • Iréne skriver:

    Det förstår jag, det tar tid… jag har ett par bloggar som jag inte hinner med nu… man får prioritera… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s